21.11.2014

Ekat joulukoristeet

Taas on se aika vuodesta, jolloin voi koristaa kotia Jouluun. Ihana taianomainen aika alkaa lähestyä, tunnelmineen, valoineen ja lauluineen, toisin tästä puuttuu se ihana pieni salailu lahjojen muodossa, kun lapset ovat jo vuosien saatossa kasvaneet aikuisiksi. 










Tämä olkoon itselleni pienesti alkusoittoa, mutta ihanasti nämäkin luovat omaa tunnelmaa, tähän alkavaan viikonloppuun!

Mukavaa lumista viikonloppua, ulkoillen, nauttien kynttilöistä ja rentouttavasta olosta.

20.11.2014

Lumi peitti maan

Vihdoin lumi peitti maan, mikä tunnelma ja valoisuus tuli kaupunkiin. Vaikkakin kesää kaiholla muistelee, lumi ja pakkanen tekee ihmeitä. Jostain kummasta, joku ihmeellinen virtapiikki iski minuun tänään. Sain komerot ja kaapit ojennukseen, vaikka tuskin koskaan ne kaaoksessa ovatkaan.

Marraskuu on mennyt mielettömällä vauhdilla, niin töissä kuin kotona. Joululoman alkuun alkaa olla tasan 4 viikkoa.Työntäytäyteinen kuukausi alkaa olla viikkoa vaille taputeltu ja osalla opiskelijoita alkaa valmistuminen häämöttämään. Haikeuttako alkaa olla ilmassa, kyllä! Se on jännä juttu, miten omiin opiskelijoihon kiintyy 2,5/3 vuodessa. Kun heidät on saatettu turvallisesti työelämään, omille siivilleen, sama alkaa taas alusta. Kuinkakohan monta ryhmää on käsieni kautta kulkeneet. Hyviä muistoja muistoissa.

Marraskuu on tuonut paljon uutta riemua ihanan koiruuden muodossa. Kun on päivänkin erossa, iskee IKÄVÄ! 





Täytyy sanoa, että oppivainen, kiltti, leikkisä ja helposti koulutettava koiruus Uma on. Mun maailma pyöriin tuon ihanuuden ympärillä tällä hetkellä.

Ja tälläisissä maisemissa on kiva ulkoilla, saimaa on yhtä kaunis, vuodenajasta riippumatta.



Ja maisema ulos oman kodin ikkunasta, lumi ja sen tuoma valoisuus. Tarkka silmäiset havaitsevat torilla jopa joulukuusen. 







Mukavaa torstai iltaa ja nautitaan talvesta.

1.11.2014

Tunnelmallista Pyhäinpäivän iltaa

Jälleen hautausmaan kauneus pysäytti, se tunnelma ja kynttilämeri, aina niin koskettavaa. 
Haikeus, ikävä ja muistot koskettavat aina näin marraskuussa. Marraskuuhun mahtuu niin monta tärkeää asiaa, muistoja ja elettyjä tärkeitä hetkiä ja nyt ne ovat muistoja mielessä, sydämmessä.

Elämä jatkuu, muistot säilyvät - Tunnelmallista Pyhäinpäivän iltaa, muistetaan edesmenneitä läheisiä ajatuksin ja kynttilöin.








Rauhallinen hetki

Rauhallinen hetki, ennen päivällistä. Uma nauttii olostaan ja minä tuoksuttelen uunista nousevaa ihanaa ruuan tuoksua. 




Meillä on tänään tarjolla punaviinissä haudutettua lihaa ja seurana kermaperunoita. 


Pyhäinpäivän kunniaksi järjestelin kotia ja nyt voikin nauttia olostaan loppupäivän. Ruuan jälkeen lähdemme haudalle viemään kynttilän ja ihanstelemaan hautausmaan kauneutta, muistellen poisnukkuneita läheisiä. 

Tänään on myös valoa kaamokseen tapahtuma, joten päivän hämärtyessä kynttilät valtaavat lähi korttelit, oman kotimme parvekkeen ja tietenkin kodin.

Aarteeni, lepakkotuoli 70-luvulta, joka on seurannut elämän vaiheitani lapsuudesta nuoruuden kautta aikuisuuteeni.







Tunnelmallista Pyhäinpäivää.