6.4.2014

Kattojen yläpuolella


Jo huhtikuun kuudes ja kevät. Näin kerrostalo elämää nauttiva ei pääse kokemaan sitä riemua, kun saa laittaa kädet kosteaan multaan, tarttua haravaan ja nauttia pihagrillin tuoksusta, nämä olivat niitä omatkoti talomme leppoista kevät aikaa. Mutta kaipaanko sitä työmäärää, jatkuvaa pihasta huolenpitoa, varsinkin tällä vaakamaisella luonteen piirteellä, ei yhtään rikkaruohoa, kukkapenkin reunat ojennuksessa? Ehkä, joskus.

Onneksi näitä voi toteuttaa myös parvekkeella, sormet viimekesän ruukkuun, haravan sijaan otan harjan ja onhan noita sähkögrillejä, tosin sitä ei vielä ole. Parveke, se keitaani (tosin ilman laatu on todella pölyinen tällä hetkellä, ennen katujen puhdistamista ja kunnollista kevät sadetta), odottaa niitä kevät iltoja, jolloin voi nauttia maisemasta kattojen yläpuolella.











Maisema, jota aina kiva katsoa ja erilaiset tapahtumat tuovat siihen väriä, elämää ja ihmisiä, kuten viimeviikkoiset kevät markkinat. Ja tällä kertaa sääkin suosi, räntää ei satanut kuin pariin otteeseen ja lämpöasteita oli vain + 3 asteen verran.

Vielä on niin harmaata, mutta kuukauden kuluttua maisema on jo toinen, silloin vihertää, vappukin on jo silloin takana ja kesän tuloon on vain hetki, melkein käsin kosketeltavissa.

Ja kas, torilla on muutama myyjä, kuukauden kuluttua heitä on koko torillinen ja kauppa käy.



.




2 kommenttia:

  1. Oi, mä nii kadehdin tuota sun maisemaa! Usein, kun telkkarissa näytetään jotain ohjelmaa jossa on kuvia "kattojen yläpuolelta", ajattelen,että saisipa itsekin kokea tuota näkymää, varsinkin kesällä :)...

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anu, maisema on kyllä ihana, siihen ei kyllästy, mutta mä taasen katselen teidän ihania maisemia maalta. Tosin nyt olen tyytyväinen tähän asumismuotoon, tosin nuorempana haaveilin maalla asumisesta, mutta tilanteet muuttuvat ja samalla jostain on luovuttava, jotta saa jotain muuta tilalle. Ja näin pääsääntöisesti kun asun itsekseni, pojan ollessa armeijassa, tämä on just oiva ratkaisu mulle :)

    VastaaPoista