4.7.2016

Kesäloman aloitus, Berliini


Ensimmäinen kerta, Berliini 7 - 12.6.2016 ja ei viimeinen.
Kesäloma on hyvä aloittaa matkalla, saa karistettua mukavasti koko pitkän talven uurastuksen kerta rytinällä. Voi heittää kellon narikkaan, mutta pitää kuitenkin puhelimen läden ulottuvilla, ai, miksi - valokuvia varten tietenkin. 
Ihanaa jännitystä ilmassa tiistai aamuna Helsinki-Vantaan lentokoentällä. Meillä on reilusti aikaa siemailla aamukahvia, luulimme näin, vaan toisin kävi. Kaamea ruuhka odotti meitä, lähes kukonlaulun aikaan. Sitten pään vaivaa tuotti lähtöselvitys, jonka piti olla vain pala kakkua. Siitäkin selvittiin, mutta kahvia saimme vasta koneessa. Lento oli tasainen ja nopea. Niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana, vihdoin.

Onneksi mukana oli lähes asiantuntija Berliinissä opiskeleva kummityttöni. Sitten koti hotellia, joka sijaitsi hyvällä ja rauhallisella alueella 
http://www.hotel-domus-berlin.com/en
Hieman ramonttia oli ilmassa, mutta meitä se ei haitannut, meillä ei ole tapana tehdä hotellissa muuta kuin nukkua. Hotelli oli viihtyisä ja siisti, ainakin huoneiden osalta. 
Matkalla lentokentältä hotellimme, pääsimme hiukan näkemään suurkaupungin vilinää, parilla bussilla pääsimme perille. Ostimme viikkokortin, jolla voimme matkustaa mielimäärin niin keskustassa, kuin hiukan kauempanakin. Hintakin oli varsin kohtuullinen 37€.

Ilman julkisia, olisimme nähneet vain pienen ripauksen kaupungista, maanpäälinen ja -alainen metro, bussit ja junat olivat välttämättömiä kulkemiseen, mutta ilman opsta olisimme olleet pienoisessa pulassa. Ehkä nyt osaisi tai sitten ei. Valtava määrä nähtävyyksiä, ehkä sellaisiakin, joita ei viikonlopun reissulla kerkeä näkemään eikä ilman paikallista opasta. 


     Rauhallinen kotikatu      Näillä eväillä oli hyvä aloittaa aamu
Fernsehturm - Televisiotorni

   
                                      Museosaari


                                                   Brandenburgin portti


                                     Holokaustin muistomerkki                                               Potsdam


Outlet-kylä


                                       Panoramapunkt, josta avautui uskomattomat näköalat ympäri Berliiniä, tosin                                        polvet taisivat mennä hiukan velteliksi.                                     Rajanylityspaikka, CheckpointiCharlie


    Berliinin muuriUskomaton kaupunki, paljon koettavaa, jonne voi palata uudelleen.
                                          Kiitos Berliini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti