26.6.2014

Bulgaria jäi taakse

Näin se loma loppui tai itseasiassa Bulgarian loma. Loma on loma vaikka vettä satoikin kera kovien ukkosmyrskyjen. Paikka oli kiva, sinne palaan vielä uudestaan. Keskikesän juhla vietettiin varsin erimerkeissä kuin täällä suomessa. Ihana irtiotto normaalista arjesta, ei ruuanlaittoa, ei kotitöitä, ei pyykinpesua, ei mitään sellaista, vaan oleilua, kävelyä, maisemien ihailua ja shoppailua, siitä oli lomamme tehty. Ruoka oli hyvää ja edullista, kallein ruoka maksoi 22 levaa, ja siinä oli salaatti, lämminruoka ja iso olut, eli n. 11€. Ruokalistat olivat tietenkin paikallisella kielellä ja englanniksi, minä joka unohdin aina lukulasini hotellihuoneeseen, valitsin kuvien perusteella ruokani. Ja siinä sitten pieniä yllätyksiä olikin, sillä kuva ja todellisuus eivät kohdanneet, mutta vatsa täyttyi.

Lähes joka päivä satoi, oli kovia ukkosia, joten kävimme pariin otteeseen Varnassa. Sinne pääsi todella edullisesti taksilla, jotka veivät ja hakivat, hinta yhteensä noin 25€. Hintataso sielläkin oli kohtuullinen ja taisi sieltä kassillinen tulisia löytyä. Siis, ne tuliaiset olivat minulle, VAATTEITA.

Saippuat, niitä oli kaikkialla myynnissä, ihania tuoksuja ja herkullisia värejä. Ruusu on Bulgarian kansalliskukka ja niistä oli tehty kaikkea mahdollista kosmetiikka valmisteita. 

Kultahietikolla oli aivan ihania kahviloita, joihin oli mukava istahtaa nauttimaan kahvista ja herkuista, tosin kahvin kanssa oli hiukan "ongelmia", sen koossa ja maidossa, mutta mennään maassa maan tavalla. 

Suosittelen kohdetta, jotka tykkäävät matkustaa touko-syyskuussa, palaan itsekkin sinne vielä uudelleen. Ja mikä parasta suomenkieli oli harvinaisuus!


Tästä se lähti. Edessä vain 2.50 min. oleva lentoaika kohti tuntematonta.



Ihana näkymä mustalle merelle parveekkelta




'





Ja tälläiseltä kadut näyttivät rankkasateiden jälkeen, mutaa, mutaa ja niin upottavaa mutaa.







Varna, Grand Mall, kauppakeskus





















Ja tähän se päättyi.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti